Hyppää sisältöön

Mediassa

Tänne olemme koonneet tietoa Nettideittiturvan näkyvyydestä ja toiminnasta eri medioissa, webinaareissa ja tapahtumissa.

Kyberturvallisuuskeskuksen viikkokatsaus 1.9.2023

Nettideittiturva oli mukana Kyberturvallisuuskeskuksen viikkokatsauksessa 35/2023. Viikkokatsauksen keskeisenä teemana oli nopean reagoinnin tärkeys tietoturvapoikkeamatilanteessa, kuten esimerkiksi tietojenkalasteluyrityksessä. Katsauksessa käsiteltiin myös romanssihuijauksia ja niiden tunnusmerkkejä, sekä annettiin toimintaohjeita tilanteeseen, jossa sellainen osuu kohdalle.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus kehittää ja valvoo viestintäverkkojen ja -palveluiden toimintavarmuutta ja turvallisuutta.

Kyberturvallisuuskeskuksen viikkokatsaus – 35/2023

Haastattelu Helsingin Sanomissa 29.8.2023

Nettideittiturvan pääsuunnittelija Helmi Korhosta haastateltiin Helsingin Sanomissa 29.8.2023. Lisäksi lehtijutussa haastateltiin Nettideittiturvan tarjoaman tuen piiriin päätynyttä romanssihuijauksen kokijaa ”Kirsiä”, Åbo Akademin oikeuspsykologian työelämäprofessori Julia Korkmania ja Helsingin poliisilaitoksen rikostutkintayksikön rikoskomisario Kari Martikaista.

Helsingin Sanomat 29.8.2023: Huijattu rakkaus

Mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa 4.7.2023

Helsingin Sanomat julkaisi 4.7.2023 Nettideittiturvan kirjoittaman mielipidekirjoituksen. Kirjoituksessa korostetaan, kuinka mahdollisesti traumatisoituneita romanssihuijauksen kohteiksi joutuneita tulisi kyetä auttamaan ammattilaisen otteella, luotettavasti ja turvallisesti.

Helsingin Sanomat 4.7.2023: Rakkauspetosten uhrit tarvitsevat ammattilaisten apua

Haastattelu Mielettömän valon Kyläradiossa 30.5.2023

Kyläradio on Mielettömän valon perinteinen radio-ohjelma suorana Maailma kylässä -festivaaleilta. Nettideittiturva-tiimin Helmi ja Janina olivat Kyläradion toimittajan Emma Lehtovuoren haastateltavana.

Digi- ja väestötietoviraston Digiturvakatsaus 17.5.2023

Nettideittiturva oli 17.5.2023 mukana Digi- ja väestötietoviraston järjestämässä webinaarissa, jossa luotiin katsaus ajankohtaisiin aiheisiin: millaisia ajankohtaisia uhkia ja riskejä sekä niiden vaikutuksia digimaailmassa liikkuu joista organisaatioiden asiantuntijoiden tulisi olla tietoisia?

Lisäksi webinaarissa tarjottiin tukea muun muassa organisaatioiden tietoturvallisuuteen ja yhteiskunnan kyberturvallisuuden edistämiseen.

Nettideittiturvan pääsuunnittelija Helmi Korhonen esittelee hankkeen toimintaa videotallenteen kohdasta 1:00:00 alkaen.

Digiturvakatsauksen videotallenne

Digi- ja väestötietoviraston Digiturvaviikko 10.10.2022

Nettideittiturvan pääsuunnittelija Helmi Korhonen oli esittelemässä romanssihuijausilmiötä Digi- ja väestötietoviraston järjestämässä Digiturvaviikossa 10.10.2022.

Digiturvaviikko tarjosi uutta ja näkemyksellistä keskustelua Suomen johtavien asiantuntijoiden kanssa 10.–14.10.2022. Päivittäisissä webinaareissa annettiin käytännön vinkkejä digiturva-asioihin liittyen.

Helmin osuus alkaa kohdasta 4:45.

Digiturvaviikon videotallenne

Haastattelu Ilta-Sanomissa 8.6.2022

Ilta-Sanomissa haastateltiin Nettideittiturvan pääsuunnittelijaa Helmi Korhosta romanssihuijausilmiöön liittyen.

Ilta-Sanomat 8.6.2022: Yksi nettihuijausten tapa on erityisen karu: ”Tästä ei puhuta”